Friday 4 January 2008

Cantonese & Szechuwan Dishes

Soupes/Soups/湯類

Soupe Won Ton/Won Ton Soup/雲吞湯
Soupe Aigre & Piquante/Hot & sour Soup/酸辣湯
Potage aux Crabe & Asperge/Asparagus & Crab Meat Soup/蟹肉露筍湯
Potage aux Fruits de Mer & Tofu/Seafood & Tofu Soup/海鮮豆腐湯
Potage aux Oeuf & Champignon/Mushroom Egg Drop Soup/草菇蛋花湯


Aileron et Abalone/Shark’s Fins and Abalone/鮑魚及鱼翅類

Étouffée d`Aileron de requin (par personne)/Braised Shark’s Fin (per person) /每位生翅
Ragoût d’Aileron de requin au poulet émincé/Stewed Shark’s Fin with Shredded Chicken /紅燒雞絲翅
Ragoût d’Aileron de requin et Crabe/Stewed Shark’s Fin with Crab Meat /紅燒蟹肉翅
Abalone à la sauce d’Huîtres/Abalone with Oyster sauce /蠔皇飽片


Entrées/Appetizers/頭盤

Raviolis à la Sauce au Beurre Arachide/Hunan Dumplings/紅油炒手
Rouleau Printemps/Spring Roll /脆皮春卷
“Kou Tien” Chaussons Frits à la Viande/“Kou Tien” Fried Meat Dumplings/窩貼
Chaussons Frit aux Crevettes /Fried Shrimp Dumplings/炸蝦角
Pince de Crabe Farcie aux Crevettes/Deep Fried Stuffed Crab Claw/百花釀蚧蚶
Crevettes Panées/Breaded Shrimp/炸蝦圈
Rouleaux aux Fruits de Mer/Deep Fried Seafood Rolls/沙律海鮮卷 ( 兩條)
“Har Kow” Chaussons à la vapeur aux Crevettes/“Har Kow” Steamed Shrimp Dumpling/水晶蝦蛟


Fruits de Mer/Seafood/海鮮類

Homard aux Gingembre & Échalote/Lobster with Ginger & Shallot/薑蔥焗龍蝦
Homard à la Cantonaise/Cantonese Lobster/廣東龍蝦
Homard Frais à la Vapeur /Steaming Live Lobster /清蒸龍蝦
Crevettes à la Sauce “Szechuanne” /Shrimp with Szechwan Sauce/干燒蝦
Crevettes Sauce aux Poivres avec Épinard Croustillant /Pepper Shrimp with Crispy Spinach/川椒蝦
Crevettes à la Sauce d’Homard/Shrimp with Lobster Sauce/蝦龍料
Crevettes à la Sauce “Hunan”/“Hunan” Shrimp/湖南蝦
Crevettes à l’Orange /Orange Shrimp /陳皮蝦
Crevettes à la Sauce au Sésame/Shrimp with Sesame Sauce/芝麻蝦
Crevettes à la Sauce aux Fèves Noires/Shrimp with Black Bean Sauce/豉汁蝦
Nid d’Amour aux Fruits de Mer/Seafood Bird Nest/海鮮雀巢
Crevettes et Pois mange-tout/Shrimp with Snow Peas/雪豆蝦球
Pétoncles et Brocoli /Scallops & Broccoli /西蘭花帶子
Fruits de Mer aux Poivres et Sel /Salt & Pepper Seafood Plate/椒鹽雙鮮(蝦/帶子)
Seiche à la Sauce aux Fèves Noires/Cuttlefish with Black Bean Sauce/豉汁墨魚
Crevettes et Légumes Assortis/Shrimp with Mixed Vegetables /什菜蝦球


Poisson Frais/Fresh Fish/鮮魚類

Mérou Sauté avec Légumes Assortis/Stir Fried Grouper with Mixed Vegetable/翡翠滑斑球
Filet de Poisson à la Sauce Aigre-Douce/Deep Fried Fish fillet with Sweet & Sour Sauce /甜酸魚球
Filet de Poisson avec la Sauce aux Fèves Noires/Fish Fillet with Black Bean Sauce /豉汁魚球
Filet de Poisson à la Hunan / “Hunan” Fish Fillet/湖南魚球
Turbot Étuvé à la Sauce aux Féves Noires/Steamed Turbot with Black Bean Sauce/豉汁蒸桂花魚
Turbot Frit avec la Sauce Soya/Deep Fried Turbot with Soya Sauce/煎封桂花魚
Turbot Étuvé aux Gingembre & Échalote/Steamed Turbot with Ginger & Shallot /清蒸桂花魚


Poulet/Chicken/雞類

Poulet “Général Tao” /“General Tao” Chicken /左公雞
Poulet à la Sauce aux Poivres et Épinard Croustillant/Pepper Chicken with Crispy Spinach/川椒雞
Poulet à l’Orange/Orange Chicken /陳皮雞
Poulet à la Sauce “Hunan” /“Hunan” Chicken /湖南雞
Poulet au Citron/Lemon Chicken/香檸雞
Cubes de Poulet à la Sauce au Piment/Diced Chicken with Hot Pepper Sauce/宮保雞丁
Poulet Sauté avec Pois mange-tout/Stir Fried Chicken & Snow Peas/雞片雪豆
Poulet Sauté avec Légumes Assortis/Stir Fried Chicken & Mixed Vegetables /雞片什菜
Poulet Croustillant/ Crispy Chicken (Half) /脆皮炸子雞(半隻)
“War-Shui-Guy” Poulet Farcie aux Crevettes/Stuffed Chicken with Shrimp /窩燒雞(半隻)
Poulet à la Sauce “Satay”/Chicken “Satay Sauce” /沙爹雞片
Poulet Sautés à la sauce aux Fèves Noires/Stirred Fried Chicken with Black Bean Sauce/豉汁雞片


Canard/Duck/鴨類

Canard à la Mode de “Pékin” /“Peking” Duck /片皮填鴨
Canard aux Cinq Parfums/Five Flavors Crispy Duck/五香酥鴨
½ Canard avec Quatre Trésors/½ Ducking with four Treasures/四寶扒大鴨
½ Canard et Légumes Chinois Assortis/ ½ Ducking with assorted Chinese Vegetables/羅漢扒大鴨
½ Canard Rôti /½ Roast Duck/明爐燒鴨


Viande/Meats/肉類

Bœuf à l’Orange/Orange Flavour Beef /陳皮牛肉
Bœuf à la sauce “Hunan”/“Hunan” Beef /湖南牛肉
Bœuf au Sésame /Sesame Beef /芝麻牛肉
Bœuf aux Gingembre & Échalote/Beef with Ginger & Shallot/蔥爆牛肉
Bœuf Sauté à la Sauce aux Fèves Noires/Beef with Black Bean Sauce/豆豉牛肉
Bœuf à la Sauce aux Huîtres/Beef with Black Bean Sauce/蚝油牛肉
Boeuf à la Sauce Satay/Beef with Satay Sauce/沙爹牛肉
Bœuf et Brocoli Canadien ou Chinois/Beef with Canadian or Chinese Broccoli /西蘭牛肉
Bœuf et Champignon Shiitake/Beef with Shiitake Mushrooms/雙菇牛肉
Bœuf et Pois mange-tout/Beef with Snow Peas/雪豆牛肉
Côtelettes de Bœuf avec la Sauce au Poivre Noir/Beef Spareribs with Black Pepper Sauce / 黑椒牛仔骨
Filet Mignon à la Mode de Chine /Fillet Mignon Chinese Style/中式牛柳
Côtelettes de Porc Sautées aux Sel et Poivres/Salt & Pepper Pork Chop /椒鹽焗肉排
Côtes Levées à la “Szechuanne” /Pork Chop “Szechwan” Style/干燒肉排
Côtelettes de Porc à la “Pekinois”/Pork Chop “Peking” Style/京都肉排
Côtelettes de Porc avec Oignon/Pork Chop with onion
Porc Aigre-douce et Ananas/Sweet & Sour Pork/菠蘿咕嚕肉
Porc à la Sauce XO (épicé)/Pork with XO Sauce (spicy) /XO 豬頸肉


Tofu & Légumes/Tofu & Vegetables/豆腐及蔬菜類

Aubergine à la Sauce Piquante à l’Ail/Egg Plant with Hot Garlic Sauce/魚香茄子
Tofu à la Sauce Épicée /Tofu in Hot Sauce/麻婆豆腐
Tofu & Légumes Assortis /Tofu & Mixed Vegetables /翡翠豆腐
Champignon Shiitake Sauté avec Pois mange-tout/Chinese Mushroom & Snow Peas /冬菇雪豆
Nid d’Amour avec Légumes Assortis/Mixed Vegetables Nest /什菜雀巢
“Pot-au-Feu” Tofu & Huit Trésors /Tofu with Eight Treasures in Hot-Pot /八寶豆腐煲
Légumes Chinois de Saison/Chinese Vegetables (seasonal) /時菜


Nouilles et Riz/Noodles and Rice/麵及飯

Chow Mein “Cantonais”/“Cantonese” Chow Mein/廣東炒麵
Nouilles de Riz Sautées au Singapore/Singapore Noodles/星洲炒米
Riz Frit Young-Chou/Young-Chou Fried Rice /楊州炒飯
Riz Frit aux “Fruits de Mer”/Seafood Fried Rice/海鮮炒飯
Chow Foon au Boeuf /Beef Chow Foon/干炒牛河
Nouilles à la Mode de “Shanghai”/Noodles “Shanghai” Style /上海粗炒
Nouilles Pad Thaï /Pad Thaï Noodle/泰式干炒河
Nouilles avec Fruits de Mer à la Sauce de Thaï /Seafood Noodle with Thai Sauce/泰式海鮮麵

No comments: